Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Ciasto : zmiksować jajka z pół szkl. cukru, resztę cukru zmiksować z kakao i mlekiem. Dodać do reszty. Wymieszać proszek do pieczenia z cukrem waniliowym i razem z mąką zmiksować z resztą. Na końcu dodać margarynę i wszystko wymieszać.Wyłożyć na blachę i piec w temp. 200 C przez 30min.
Glazura: margarynę rozpuścić w garnku, zmieszać kokos, cukier puder, cukier waniliowy i kakao razem i dodać do margaryny. Na końcu dodać kawę. Razem ze wszystkim mieszać na gazie, aż masa będzie błyszcząca, ale nie wolno gotować (na bardzo małym ogniu). Zaraz po wyjęciu ciasta posmarować glazurą.