Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 97
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 97
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Ciasto : zmiksować jajka z pół szkl. cukru, resztę cukru zmiksować z kakao i mlekiem. Dodać do reszty. Wymieszać proszek do pieczenia z cukrem waniliowym i razem z mąką zmiksować z resztą. Na końcu dodać margarynę i wszystko wymieszać.Wyłożyć na blachę i piec w temp. 200 C przez 30min.
Glazura: margarynę rozpuścić w garnku, zmieszać kokos, cukier puder, cukier waniliowy i kakao razem i dodać do margaryny. Na końcu dodać kawę. Razem ze wszystkim mieszać na gazie, aż masa będzie błyszcząca, ale nie wolno gotować (na bardzo małym ogniu). Zaraz po wyjęciu ciasta posmarować glazurą.