Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne dwukolorowe ciasto z wiśniami i musem czekoladowym
CIASTO: Margarynę ucieramy z cukrami, następnie dodajemy po 1 jajku i dalej mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko- mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, drugą pozostawiamy białą. Na brytfankę wylewamy jasne ciasto, na wierzch ciemne. Lekko mieszamy widelcem. Wiśnie osączamy z zalewy, wciskamy w ciemne ciasto. Pieczemy ok. 35 min w temp. 175 stopni.
KREM: Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Śmietankę podgrzewamy na ogniu, nie dopuszczając żeby się zagotowała, do ciepłej dodajemy czekoladę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Całość mocno chłodzimy. Schłodzoną masę ubijamy z cukrem pudrem, wykładamy na ciasto, łyżką wgniatamy aby powstały nierównomierne fale. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 77
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 51
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 77
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 86
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 77
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 51
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 77
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 86
Składniki
CIASTO: Margarynę ucieramy z cukrami, następnie dodajemy po 1 jajku i dalej mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko- mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, drugą pozostawiamy białą. Na brytfankę wylewamy jasne ciasto, na wierzch ciemne. Lekko mieszamy widelcem. Wiśnie osączamy z zalewy, wciskamy w ciemne ciasto. Pieczemy ok. 35 min w temp. 175 stopni.
KREM: Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Śmietankę podgrzewamy na ogniu, nie dopuszczając żeby się zagotowała, do ciepłej dodajemy czekoladę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Całość mocno chłodzimy. Schłodzoną masę ubijamy z cukrem pudrem, wykładamy na ciasto, łyżką wgniatamy aby powstały nierównomierne fale. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Przepisy Desery
Desery
Pleśniak z rabarbarem
Desery
Pleśniak z truskawkami
Desery
Bałaganiarz marcepanowo-makowy z truskawkami
Desery
Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką
Pleśniak z rabarbarem
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą polecam
Odsłon: 54
Pleśniak z truskawkami
Pyszne domowe ciasto z truskawkami zapraszam po przepis
Odsłon: 169