Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowe fondue"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 722
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 722
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Składniki
W rondelku na małym ogniu zagotuj słodką śmietankę. 1,5 tabliczki czekolady połam na małe kawałki. Po zagotowaniu śmietankę zdejmij z ognia i dodaj do niej rozdrobnioną czekoladę.
Całość mieszaj aż do momentu, gdy powstanie jednolita, gładka masa. Dla smaku dodaj do masy cynamon, przyprawy korzenne i dobrze wymieszaj.
Gotową masę przelej do naczynia i zapal pod nim świeczkę, by utrzymać temperaturę i odpowiednią konsystencję (po podaniu, co jakiś czas mieszaj masę czekoladową) .
Większe owoce (jabłka, ananasy) pokrój na kawałeczki. Maczaj owoce w czekoladowej masie.Źródło: Tele Tydzień