Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe jajeczka"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 997
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666485
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 997
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666485
Składniki
Do szklanej lub metalowej miski włóż połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, dodaj 12 dag tłuszczu, roztop w kąpieli wodnej. Przestudź. Do przesianej mąki dodaj kakao oraz sól, wymieszaj.
Do drugiej miski wbij jajka, dodaj cukier oraz cukier wani linowy, utrzyj mikserem na jasną, puszystą masę. Dodaj roztopioną czekoladę, zmiksuj. Następnie dodaj suche , całość wymieszaj łyżką.
Formę do pieczenia w kształcie jajeczek posmaruj pozostałym tłuszczem i wlej ciasto. Piecz 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Białko ubij mikserem, a gdy zacznie się pienić, wlej sok z cytryny i powoli wsypuj przesiany cukier puder. Miksuj 10-15 min, aż do uzyskania pożądanej konsystencji (nie powinien być zbyt rzadki). Lukier podziel na kilka części, dodaj barwniki. Wystudzone jajeczka udekoruj lukrem.
50 minut. Sztuka: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie