Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe jajka"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3388
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3388
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Składniki
Jajka owiń folią aluminiową. Zrób z niej podpórkę, aby jajko mogło stać. Potem owiń je przeźroczystą folią.
Czekolady rozpuść z mlekiem, zanurz w niej do połowy jajka. Kiedy masa zastygnie, ostrożnie zdejmij czekoladowe foremki.
Z brzoskwiń wykrój kółeczka. Śmietanę ubij z cukrem, wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną.
Do czekoladowej foremki włóż kawałek batonika, śmietanę, brzoskwinię.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Takie jest życie