Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miseczki z czekolady, które pewnie można kupić, ale jak wiele satysfakcji i radości przyniesie samodzielne ich wykonanie.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 262
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 262
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Składniki
Silikonowe foremki do muffinek schłodzić w lodówce. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą silikonowego pędzelka dokładnie rozprowadzić czekoladę w foremce i włożyć do lodówki. Po 20 minutach wyjąć foremki i powtórnie rozprowadzić w nich czekoladę. Włożyć do lodówki. Dzięki temu miseczki będą grubsze i zminimalizujemy ryzyko uszkodzenia ich. Wyjmujemy z lodówki i delikatnie zdejmujemy silikonowe foremki.*
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Dodać cukier puder i serek, powtórnie ubić. Takim kremem nadziewać miseczki.
Maliny zagotować z cukrem i ciepłe przetrzeć, by pozbyć się pestek. Schłodzić. Zimne maliny dodać do kremu przygotowanego z kremówki i mascarpone. Nadziewać miseczki.
Całość udekorować ulubionymi owocami.
*jeśli chcemy możemy też zrobić białe miseczki lub tylko wewnętrzną albo zewnętrzną warstwę z białej czekolady.