Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy słysze od moich dzieci : mamo masz coś słodkiego? - a w domu zapasy wyjedzone - robię muffinki - są szybkie i zawsze się udają
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 10
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2638
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 32
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 4661
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 10
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2638
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 32
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 4661
Składniki
Mąkę , proszek do pieczenia, sodę, kakao i 3/4 szklanki groszków lub grubo pokrojonej czekolady wsypujemy do miski i mieszamy.
W osobnej misce wlewamy mleko, olej dodajemy całe jajko i całość mieszamy.
Mokre składniki mieszamy z suchymi - mogą pozostać grudki.
Nakładamy do foremek i posypujemy pozostałymi groszkami lub pokrojoną czekoladą. Pieczemy w 180sC przez około 20 minut aż urosną i zmienią kolor
Czekolada może być mleczna lub gorzka - jaką kto ma w domu