Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najprostsze czekoladowe babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 142
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 142
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Składniki mokre dodajemy do suchych, mieszając by nie powstały grudki, a składniki dobrze się połączyły. Czekoladę rozdrabniamy i dodajemy do ciasta. Ciasto przekładamy do formy na muffinki do 1/2 jej wysokości. Babeczki pieczemy w temperaturze 180st 15-20 minut, do suchego patyczka.