Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z gruszka i kremem waniliowym. Przespis wystarcza na 18 muffinek.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424888
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10675
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424888
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10675
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Składniki
Maslo ukrecic z cukrem, sola i rumem, dodawac pojedynczo jajka, make z proszkiem do pieczenia i kakao. Dolac ok. 50 ml mleka. Wlozyc do kazdej foremki kopiasta lyzke ciasta. Gruszki obrac, podzielic na czastki i wcisnac po jednej do kazdej foremki. Piec ok. 25 min. w temp. 180° C W miedzyczasie rozpuscic czekolade, wlac do torebki plastikowej, odciac maly kawalek brzegu ( 1-2 milimetry) i utworzyc male kratki do ozdoby na papierze do pieczenia.
Przygotowac zelatyne i budyn wg. przepisu, ubic na sztywno smietane. Budyn wystudzic, dodac zelatyne i smietane. Gdy krem zgestnieje, wlozyc go do rekawa cukierniczego i ozdobic nim muffinki. Posypac pokruszonymi pistacjami i ozdobic kawalkami czekoladowych kratek.