Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z gruszka i kremem waniliowym. Przespis wystarcza na 18 muffinek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4602
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4602
Składniki
Maslo ukrecic z cukrem, sola i rumem, dodawac pojedynczo jajka, make z proszkiem do pieczenia i kakao. Dolac ok. 50 ml mleka. Wlozyc do kazdej foremki kopiasta lyzke ciasta. Gruszki obrac, podzielic na czastki i wcisnac po jednej do kazdej foremki. Piec ok. 25 min. w temp. 180° C W miedzyczasie rozpuscic czekolade, wlac do torebki plastikowej, odciac maly kawalek brzegu ( 1-2 milimetry) i utworzyc male kratki do ozdoby na papierze do pieczenia.
Przygotowac zelatyne i budyn wg. przepisu, ubic na sztywno smietane. Budyn wystudzic, dodac zelatyne i smietane. Gdy krem zgestnieje, wlozyc go do rekawa cukierniczego i ozdobic nim muffinki. Posypac pokruszonymi pistacjami i ozdobic kawalkami czekoladowych kratek.