Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladę można zastąpić marmoladą, owocami, budyniem itd.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Do roztartych drożdży dodać łyżkę cukru, śmietanę, 2 jaja i wszystko dokładnie wymieszać.
Mąkę posiekać z margaryną, wlać roztopione drożdże i zarobić ciasto.
Gdy ciasto będzie już gotowe, podzielić go na 4 części. Każdą z części rozwałkować na koło i podzielić promieniście na 8 trójkątów. Przed zwinięciem rogalika włożyć do środka 2 kostki mlecznej czekolady.
Rogaliki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 minut. Lekko ostudzone należy polać lukrem (przygotowanym z cukru pudru, mleka i cytryny), polewą czekoladową lub po prostu cukrem pudrem.
Smacznego!