Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 97
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 97
Składniki
czas przygotowania: 30 minut, cena porcji: ok. 3 zł, 698 kcal, dla 8 osób
Połącz kakao z cukrem, dodaj wodę i masło. Całość zagotuj w garnku.
Ostudź masę do temperatury ok. 45 stopni. Do studzonej masy dodaj mleko w proszku, całość dokładnie wymieszaj, tak by nie było grudek.
Dodaj pokruszone herbatniki i bakalie. Tak przygotowaną masę przełóż do formy wyłożonej folią.
Wstaw do lodówki na 4 godziny, aby masa dobrze zastygła.
Blok po wyjęciu z formy można polać rozpuszczoną czekoladą. Smakuje najlepiej jako przekąska do kubka gorącego mleka.Źródło: Olivia