Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowy deser na gorąco"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 815
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 66
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9201
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 815
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 66
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9201
Składniki
W garnuszku lub rondelku zagotuj 1,5 szklanki wody. Dodaj przepłukany na sicie ryż, wymieszaj. Zmniejsz ogień, przykryj, gotuj z dodatkiem soli ok. 20 minut.
Ugotowany ryż połącz z 1,5 szklanki mleka i cukrem kryształem. Gotuj, aż masa zgęstnieje (15 minut). W reszcie mleka rozkłóć jajko. Wlej do ryżu, wymieszaj. Gotuj 2 minuty, cały czas mieszając. Zdejmij z og nia. Dodaj masło i cukier waniliowy oraz połamaną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Rozłóż do szklanek. Ozdób bitą śmietaną, posyp cynamonem.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 390 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety