Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygląda i smakuje bajecznie. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu a efekt jest rozbrajający,ciasto po prostu rozpływa się w ustach.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65106
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 696
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5814
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 710
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65106
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 696
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5814
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 710
Składniki
Kwadratową blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
MASA Do garnka dajemy kakao,mąkę,cukier i zalewamy 1 litrem mleka. Mieszamy,stawiamy na gaz i gotujemy co chwilę mieszając trzepaczką. Gotujemy aż do momentu powstania gęstej masy. Ściągamy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę oraz pokrojone na mniejsze kawałki masło.Mieszamy do rozpuszczenia. Masę odkładamy na około 10 minut.
Dno blaszki wykładamy pierwszą warstwą herbatników (jedną stronę każdego herbatnika moczymy lekko w mleku z miodem)Na herbatniki dajemy trochę masy,potem kolejną warstwę herbatników. Warstw herbatnikow i masy ma być po 5 -ostatnia warstwa to masa.
Ciasto odkładamy by masa ostygła i wstawiamy do lodówki. Gdy jest zimne ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną. Wykładamy na masę,posypujemy startą czekoladą i wstawiamy na noc do lodówki.