Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygląda i smakuje bajecznie. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu a efekt jest rozbrajający,ciasto po prostu rozpływa się w ustach.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2967
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 914
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2435
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6805
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2967
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 914
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2435
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6805
Składniki
Kwadratową blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
MASA Do garnka dajemy kakao,mąkę,cukier i zalewamy 1 litrem mleka. Mieszamy,stawiamy na gaz i gotujemy co chwilę mieszając trzepaczką. Gotujemy aż do momentu powstania gęstej masy. Ściągamy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę oraz pokrojone na mniejsze kawałki masło.Mieszamy do rozpuszczenia. Masę odkładamy na około 10 minut.
Dno blaszki wykładamy pierwszą warstwą herbatników (jedną stronę każdego herbatnika moczymy lekko w mleku z miodem)Na herbatniki dajemy trochę masy,potem kolejną warstwę herbatników. Warstw herbatnikow i masy ma być po 5 -ostatnia warstwa to masa.
Ciasto odkładamy by masa ostygła i wstawiamy do lodówki. Gdy jest zimne ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną. Wykładamy na masę,posypujemy startą czekoladą i wstawiamy na noc do lodówki.