Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny mus czereśniowy z nutą cynamonową,przekładany bitą śmietaną.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326795
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12132
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17032
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326795
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12132
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17032
Składniki
Czereśnie opłukać.Kilka zostawić do dekoracji.Pozostałe wydrylować.Zalać szklanką wody.Dodać 2 łyżki cukru,cukier waniliowy,cynamon i skórkę z cytryny.Chwilę podgotować.
Usunąć przyprawy i zmiksować.Doprawić sokiem z cytryny.Schłodzić w lodówce.
Śmietanę ubić z resztą cukru i zagęstnikiem.W naczyniu układać warstwami śmietanę i mus czereśniowy.Udekorować całymi owocami.