Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424875
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10670
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336948
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424875
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10670
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336948
Składniki
Truskawki dokładnie umyć i pozbawić szypułek. Rozłożyć na papierowych ręcznikach, żeby owoce się osuszyły. Jajka porządnie utrzeć z cukrem, na puch. Stopniowo dodawać rozpuszczone masło. Cały czas ucierać. Teraz dodać przesianą przez sito mąka pszenna wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy o średnicy 26 cm wysmarowanej masłem. Na wierzch ułożyć truskawki. Większe truskawki pokroić na mniejsze części. Nie wciskać truskawek w ciasto. Można ułożyć warstwy. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego Porady Można dodać ulubiony olejek zapachowy, ale nie jest to konieczne, bo ciasto pięknie pachnie masłem.