Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 452
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 177
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 452
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 177
Składniki
Truskawki dokładnie umyć i pozbawić szypułek. Rozłożyć na papierowych ręcznikach, żeby owoce się osuszyły. Jajka porządnie utrzeć z cukrem, na puch. Stopniowo dodawać rozpuszczone masło. Cały czas ucierać. Teraz dodać przesianą przez sito mąka pszenna wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy o średnicy 26 cm wysmarowanej masłem. Na wierzch ułożyć truskawki. Większe truskawki pokroić na mniejsze części. Nie wciskać truskawek w ciasto. Można ułożyć warstwy. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego Porady Można dodać ulubiony olejek zapachowy, ale nie jest to konieczne, bo ciasto pięknie pachnie masłem.