Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416280
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2832
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416280
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2832
Składniki
Truskawki dokładnie umyć i pozbawić szypułek. Rozłożyć na papierowych ręcznikach, żeby owoce się osuszyły. Jajka porządnie utrzeć z cukrem, na puch. Stopniowo dodawać rozpuszczone masło. Cały czas ucierać. Teraz dodać przesianą przez sito mąka pszenna wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy o średnicy 26 cm wysmarowanej masłem. Na wierzch ułożyć truskawki. Większe truskawki pokroić na mniejsze części. Nie wciskać truskawek w ciasto. Można ułożyć warstwy. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego Porady Można dodać ulubiony olejek zapachowy, ale nie jest to konieczne, bo ciasto pięknie pachnie masłem.