Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 271
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 377
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 242
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 271
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 377
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 242
Składniki
Truskawki dokładnie umyć i pozbawić szypułek. Rozłożyć na papierowych ręcznikach, żeby owoce się osuszyły. Jajka porządnie utrzeć z cukrem, na puch. Stopniowo dodawać rozpuszczone masło. Cały czas ucierać. Teraz dodać przesianą przez sito mąka pszenna wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy o średnicy 26 cm wysmarowanej masłem. Na wierzch ułożyć truskawki. Większe truskawki pokroić na mniejsze części. Nie wciskać truskawek w ciasto. Można ułożyć warstwy. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego Porady Można dodać ulubiony olejek zapachowy, ale nie jest to konieczne, bo ciasto pięknie pachnie masłem.