Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwona sałatka z burakiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
Buraczki oczyść, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 25 minut. Osącz, przestudź. Pokrój na ćwiartki lub ósemki. Umytą kalarepę obierz, pokrój w drobną kostkę. Obraną cebulę posiekaj w pióra. Tosty opiecz, posiekaj. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 min). Obierz, pokrój na ćwiartki.
Utrzyj 3-4 łyżki oliwy z sokiem wyciśniętym z cytryny, solą, pieprzem i cukrem do smaku. Buraczki z jajkiem i cebulą rozłóż na tale rzach, posyp kalarepką i grzankami. Polej sosem. Ozdób koperkiem.
Czas ok. 30 min; porcja – 170 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety