Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czerwone gazpacho z papryką i curry"
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 40
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 135
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 961
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 40
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 135
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 961
Składniki
Pokrój cebulę, marchewkę i seler w drobną kostkę. Posyp curry i podsmaż warzywa na mocno rozgrzanej oliwie. 2. Umyj paprykę, rozetnij i wyjmij pestki. Poszatkuj w kostkę. Odłóż 2 łyżki pokrojonej papryki do dekoracji. Umyj i pokrój pomidory. Dodaj je z papryką do warzyw. Smaż ok. minuty. Zalej bulionem i gotuj ok. 15 minut, aż warzywa się rozpadną. Dopraw solą, pieprzem. 3. Schłodź zupę. Następnie zmiksuj na krem. Przelej do talerzy. Porcje udekoruj papryką, natką i połówką tostu.
Pamiętaj!
Dobrze dopraw warzywa. Pokrojone w kostkę cebulę, marchewkę i seler naciowy dopraw łyżeczką łagodnego curry. Podczas smażenia na rozgrzanej oliwie przejdą smakiem przyprawy.Źródło: Olivia