Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis wymyślony z dedykacją dla mojej córeczki :)
W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę ja daję dwie łyżeczki [ale możemy się zasugerować swoją intuicją;)]. Do miseczki wlewamy DANONKI oraz jogurt naturalny. Gdy mleko ostygnie dodajemy je do miseczki. Wszystko mieszamy [baaardzo dokładnie]. Spód tortownicy (u mnie 16 cm.) wykładamy biszkoptami. Wlewamy masę wkładamy do lodówki.
Owoce gotujemy z cukrem i wodą. Po zagotowaniu zdejmujemy i dodajemy żelatynę[2 łyżeczki] dokładnie mieszamy. Gdy powstała galaretka zacznie tężeć wlewamy na [WAŻNE!!!] stężałą masę. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Gotowe:)
Uwielbiam smakowite, pożywne i lekkie desery, które mogę przygotować błyskawi...
Odsłon: 3297
Jeśli pieczecie coś, to upieczcie dwie pieczenie na jednym ogniu. Często tak...
Odsłon: 6196
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 25
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 49
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 54
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 87
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 25
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 49
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 54
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 87
Składniki
W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę ja daję dwie łyżeczki [ale możemy się zasugerować swoją intuicją;)]. Do miseczki wlewamy DANONKI oraz jogurt naturalny. Gdy mleko ostygnie dodajemy je do miseczki. Wszystko mieszamy [baaardzo dokładnie]. Spód tortownicy (u mnie 16 cm.) wykładamy biszkoptami. Wlewamy masę wkładamy do lodówki.
Owoce gotujemy z cukrem i wodą. Po zagotowaniu zdejmujemy i dodajemy żelatynę[2 łyżeczki] dokładnie mieszamy. Gdy powstała galaretka zacznie tężeć wlewamy na [WAŻNE!!!] stężałą masę. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Gotowe:)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Desery
Lody śmietankowe własnej roboty
Desery
Leśny mech
Ciasto miętowo czekoladowe
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 54
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Niewielkie placuszki serowe do przygotowania w ekspresowym tempie. Polane sos...
Odsłon: 212