Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delicja migdałowa"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Składniki
Ciasto: masło podgrzej, rozpuść w nim czekoladę. Mąkę przesiej z cynamonem i proszkiem, wymieszaj z cukrami. Jajka rozmąć z mlekiem i połącz z mąką.
Dodaj przestudzoną czekoladę i imbir. Wymieszaj. Ciasto przelej do keksówki i piecz 50 minut w 180°C. Ostudź, przekrój na 2 blaty.
Krem: czekoladę podgrzej w 1/2 szkl. mleka. Migdały posiekaj, zalej resztą ciepłego mleka, dodaj czekoladę i cukier. Podgrzej i zmiksuj na krem.
Ciasto przełóż kremem. Czekoladę na polewę rozpuść w kremówce, posmaruj ciasto. Posyp migdałami i udekoruj gotowymi ozdobami.Źródło: Naj