Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszamy do oglądania kolejnego odcinku z serii Tanie gotowanie. Tym razem przestawiamy Wam przepis na deser a'la Panna Cotta
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5287
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5287
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1307
Składniki
Do garnka wlewamy mleko i wodę z całości odlewamy około 2/3 szklanki płynu gotujemy dodając cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli
w kubku mieszamy 6 łyżek kaszy manny wlewamy na gotujące mleko, ciągle mieszając, uważając aby nie powstały grudki
Po zagotowaniu aby szybciej wystudzić kaszę manną wkładamy do garnka z zimną wodą (kilkukrotnie zmieniając wodę) po wystudzeniu dodajmy sok z połowy cytryny i blendujemy aż uzyskamy jednolitą konsystencje
Do miseczek wlewamy po łyżce wody w celu ułatwienia późniejszego wyjęcia deseru oraz napełniamy je kaszą manną. Do naczynia wlewamy wrzątek i wkładamy miskę. wyjmujemy deser na talerz. Podajemy z jogurtem naturalnym, sokiem malinowym i dowolnymi owocami sezonowymi , w tym przypadku z borówką.