Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uprzedzam potencjalnych krytyków – to nie jest wyrafinowany deser. Raczej pomysł na to jak wykorzystać produkty które pozostały nam po innych wypiekach ;)
Ja wykorzystałam: pokruszone ciasto (rodzaj ciasta piaskowego z kakao), które zostało mi po pieczeniu placka a la kopiec kreta wg przepisu sereberko80 ,wiśnie i kisiel (gotowałam akurat zupę owocową ;).
Wrzucamy mrożone wiśnie na wrzącą wodę (mała ilość, aby tylko przykryła wiśnie), dodajemy cukier do smaku i zagęszczamy kisielem (do pożądanej konsystencji). W wersji dla dorosłych dodaję trochę alkoholu.
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu
Wykładamy pokruszone ciasto do salaterek, na to kładziemy przestudzone wiśnie razem z powstałym żelem, potem budyń. Wierzch posypujemy pozostałym ciastem
Przepis na 5 salaterek
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 44
Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 33
Pyszne, amerykańskie ciasteczka Cookies z kawałkami czekolady, które przygotu...
Odsłon: 41
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 1236
Prażony rabarbar do słoików na zimę idealny do ciasta, deserów czy naleśników...
Odsłon: 359
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 44
Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 33
Pyszne, amerykańskie ciasteczka Cookies z kawałkami czekolady, które przygotu...
Odsłon: 41
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 1236
Prażony rabarbar do słoików na zimę idealny do ciasta, deserów czy naleśników...
Odsłon: 359
Składniki
Ja wykorzystałam: pokruszone ciasto (rodzaj ciasta piaskowego z kakao), które zostało mi po pieczeniu placka a la kopiec kreta wg przepisu sereberko80 ,wiśnie i kisiel (gotowałam akurat zupę owocową ;).
Wrzucamy mrożone wiśnie na wrzącą wodę (mała ilość, aby tylko przykryła wiśnie), dodajemy cukier do smaku i zagęszczamy kisielem (do pożądanej konsystencji). W wersji dla dorosłych dodaję trochę alkoholu.
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu
Wykładamy pokruszone ciasto do salaterek, na to kładziemy przestudzone wiśnie razem z powstałym żelem, potem budyń. Wierzch posypujemy pozostałym ciastem
Przepis na 5 salaterek
Przepisy Desery
Desery
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Desery
Sernik na zimno z owocami
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 9
Sernik czekoladowy
Sernik jest pyszny, kremowy. Polecam.
Odsłon: 30