Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uprzedzam potencjalnych krytyków – to nie jest wyrafinowany deser. Raczej pomysł na to jak wykorzystać produkty które pozostały nam po innych wypiekach ;)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Składniki
Ja wykorzystałam: pokruszone ciasto (rodzaj ciasta piaskowego z kakao), które zostało mi po pieczeniu placka a la kopiec kreta wg przepisu sereberko80 ,wiśnie i kisiel (gotowałam akurat zupę owocową ;).
Wrzucamy mrożone wiśnie na wrzącą wodę (mała ilość, aby tylko przykryła wiśnie), dodajemy cukier do smaku i zagęszczamy kisielem (do pożądanej konsystencji). W wersji dla dorosłych dodaję trochę alkoholu.
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu
Wykładamy pokruszone ciasto do salaterek, na to kładziemy przestudzone wiśnie razem z powstałym żelem, potem budyń. Wierzch posypujemy pozostałym ciastem
Przepis na 5 salaterek