Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowny deser z masy serowo -śmietanowej i musu brzoskwiniowego, coś na wzór sernika na zimno podanego w pucharkach. Możemy zrobić go dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Smaczny pucharek brzoskwiniowy przygotowany w kilka chwil, który zachwyci gości.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 36
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 65
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 361
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2578
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 36
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 65
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 361
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2578
Składniki
Do małej miseczki wsypujemy żelatynę. Zalewamy ją 120 ml syropu brzoskwiniowego i mieszamy. Odstawiamy do napęcznienia. Odsączone z syropu brzoskwinie blendujemy na pulpę. Pokruszony twaróg razem z połową cukru i śmietaną 18% miksujemy blenderem na jednolitą masę. W głębokim, suchym naczyniu ubijamy kremówkę z resztą cukru i cukrem waniliowym. Do ubitej kremówki, niezbyt sztywno, dodajemy twaróg. Łączymy obie masy. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 1/3 żelatyny wlewamy do masy brzoskwiniowej i mieszamy. 2/3 łączymy z dwiema łyżkami masy serowej i wlewamy do pozostałej masy serowej, krótko miksujemy, tylko do połączenia składników. Gotowy krem serowy wylewamy na biszkopty wkruszone na dno pucharków. Na krem wylewamy ostrożnie, najlepiej po łyżce, masę brzoskwiniową. Na koniec wykałaczką, kolistymi ruchami, wyciągamy białą masę na wierzch, aby powstał ładny wzór na powierzchni deseru. Wstawiamy deser na 3-4 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Gotowe pucharki przyozdabiamy bezami. Deser brzoskwiniowy gotowy!