Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu mus czekoladowo-migdałowy z ciasteczkami. Mogę go jeść bez końca. Smaczny również jako masa do przełożenia tortu. Przepis na 4 salaterki
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Śmietanę wlać do garnka i lekko podgrzać. Dodać połamaną czekoladę. Podgrzewać do rozpuszczenia składników. Dobrze schodzić - najlepiej w lodówce przez całą noc.
Ciastka pokruszyć (np. włożyć do woreczka i rozkruszyć tłuczkiem) i wymieszać z likierem. Śmietanę ubić i wymieszać mikserem z ciasteczkami. Ułożyć w pucharkach, posypać płatkami migdałowymi. Gotowe :)