Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko i owocowo. Ten deser kusi zamachem i soczystym smakiem świeżych gruszek. Niesamowite doznania gwarantowane!:)
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 65
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 47
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 153
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 65
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 47
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 153
Składniki
Jedną gruszkę zostawić do dekoracji, resztę obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. 1 l wody zagotować z cukrem, wrzucić gruszki i gotować na małym ogniu ok. 10-15 min.
Ugotowane gruszki ostudzić, pokroić w kostkę. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan-fiksem, na koniec dodać tartą czekoladę.
Do pucharków nakładać śmietanę na przemian z gruszkami. Dekorować pozostawioną gruszką.