Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko i owocowo. Ten deser kusi zamachem i soczystym smakiem świeżych gruszek. Niesamowite doznania gwarantowane!:)
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3166
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 559
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3166
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 559
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Składniki
Jedną gruszkę zostawić do dekoracji, resztę obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. 1 l wody zagotować z cukrem, wrzucić gruszki i gotować na małym ogniu ok. 10-15 min.
Ugotowane gruszki ostudzić, pokroić w kostkę. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan-fiksem, na koniec dodać tartą czekoladę.
Do pucharków nakładać śmietanę na przemian z gruszkami. Dekorować pozostawioną gruszką.