Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny zamiast galaretki z torebki, aksamitny i sycący, do tego kolory i wygląd wywołują ślinotok :)
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 457
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 270
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19114
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 457
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 270
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19114
Składniki
Galaretka jogurtowa Do miski przelewamy jogurt, dodajemy miód jak ktoś musi, wanilię lub cukier waniliowy, mieszamy. Żelatynę moczymy w 50 ml mleka i rozpuszczamy ją w kuchence mikrofalowej. Podgrzany roztwór łączymy z pozostałym mlekiem i dodajemy do jogurtu. Masę jogurtową wlewamy do naczyń deserowych (kieliszki, salaterki, pucharki). Chłodzimy do całkowitego stężenia.
Żelka truskawkowa Truskawki miksujemy z sokiem z limonki, jak ktoś łasuch i musi słodko, to łyżka miodu. Żelatynę moczymy w ciepłej wodzie i łączymy z truskawkami. Żelkę wylewamy równą warstwą na galaretkę z jogurtu, chłodzimy.
Deser dekorujemy owocami i co mam tam podejdzie