Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny zamiast galaretki z torebki, aksamitny i sycący, do tego kolory i wygląd wywołują ślinotok :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30813
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3583
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3060
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30813
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3583
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3060
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Składniki
Galaretka jogurtowa Do miski przelewamy jogurt, dodajemy miód jak ktoś musi, wanilię lub cukier waniliowy, mieszamy. Żelatynę moczymy w 50 ml mleka i rozpuszczamy ją w kuchence mikrofalowej. Podgrzany roztwór łączymy z pozostałym mlekiem i dodajemy do jogurtu. Masę jogurtową wlewamy do naczyń deserowych (kieliszki, salaterki, pucharki). Chłodzimy do całkowitego stężenia.
Żelka truskawkowa Truskawki miksujemy z sokiem z limonki, jak ktoś łasuch i musi słodko, to łyżka miodu. Żelatynę moczymy w ciepłej wodzie i łączymy z truskawkami. Żelkę wylewamy równą warstwą na galaretkę z jogurtu, chłodzimy.
Deser dekorujemy owocami i co mam tam podejdzie