Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z truskawkami i galaretką ,który nas orzeźwi w gorące letnie dni. Zapraszam do obejrzenia filmu oraz na mój kanał kuchni włoskiej na YouTube.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Składniki
Potrzebne nam będą 4 salaterki. Żelatynę namaczamy na 5 minut w zimnym mleku, następnie podgrzewamy na małym ogniu i ciągle mieszamy ,aż się rozpuści. Cukier puder mieszamy z jogurtem , teraz dodajemy do żelatyny 1 łyżkę jogurtu mieszamy i ponownie dodajemy następną łyżkę jogurtu i mieszamy, aż żelatyna się ostudzi . Do garnka z żelatyną wlewamy nasz jogurt i energicznie mieszamy. Do każdej salaterki wkładamy na dno po jednej całej truskawce a następnie zalewamy naszym jogurtem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny .Na zastygnięty jogurt kroimy nasze truskawki. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 400 ml gorącej wodzie i pozostawiamy do stężenia. Taką galaretką zalewamy nasze owoce w salaterce i ponownie wstawiamy do lodówki ,aby zastygła na minimum 1 godzinę latem jak jest bardzo gorąco to na dwie godziny. Zapraszam na film na mój kanał. Smacznego!