Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z truskawkami i galaretką ,który nas orzeźwi w gorące letnie dni. Zapraszam do obejrzenia filmu oraz na mój kanał kuchni włoskiej na YouTube.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 559
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 559
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Składniki
Potrzebne nam będą 4 salaterki. Żelatynę namaczamy na 5 minut w zimnym mleku, następnie podgrzewamy na małym ogniu i ciągle mieszamy ,aż się rozpuści. Cukier puder mieszamy z jogurtem , teraz dodajemy do żelatyny 1 łyżkę jogurtu mieszamy i ponownie dodajemy następną łyżkę jogurtu i mieszamy, aż żelatyna się ostudzi . Do garnka z żelatyną wlewamy nasz jogurt i energicznie mieszamy. Do każdej salaterki wkładamy na dno po jednej całej truskawce a następnie zalewamy naszym jogurtem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny .Na zastygnięty jogurt kroimy nasze truskawki. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 400 ml gorącej wodzie i pozostawiamy do stężenia. Taką galaretką zalewamy nasze owoce w salaterce i ponownie wstawiamy do lodówki ,aby zastygła na minimum 1 godzinę latem jak jest bardzo gorąco to na dwie godziny. Zapraszam na film na mój kanał. Smacznego!