Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser kawowy z jabłkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Jabłka umyj i obierz ze skóry. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach, po czym przełóż je do garnka i smaż około 15 minut.
Po tym czasie dosyp galaretkę w proszku i dokładnie wymieszaj. Odstaw owoce do ostygnięcia.
Na dnie szklanek rozłóż część pokruszonych herbatników. Wyłóż na nie mus jabłkowy.
Rozpuszczoną wcześniej żelatynę połącz z ubitą śmietanką i cukrem pudrem. Nałóż ją jako kolejną warstwę deseru.
Wierzch posyp resztą ciastek.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV