Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z owocami zawsze mile widziany, a z dodatkiem serka mascarpone i jogurtu greckiego naprawdę nieźle smakuje ;)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 153
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 251
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 153
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 251
Składniki
Śliwki wypestkować i pokroić w dużą kostkę, wyłożyć dno pucharków. Mascarpone zmiksować z jogurtem greckim i cukrem pudrem. Następnie stale miksując wlewać śmietankę. Ubijać do momentu, aż krem zdecydowanie zgęstnieje, ale nie na sztywno. Na śliwki nałożyć po łyżce kremu i dodać plasterki kiwi. Następnie znowu krem i pokrojone w kostkę truskawki. Przed podaniem włożyć do każdego pucharka biszkopt. Deser najlepiej zjeść od razu, by owoce nie podpłynęły sokiem :) Smacznego!