Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z owocami zawsze mile widziany, a z dodatkiem serka mascarpone i jogurtu greckiego naprawdę nieźle smakuje ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Śliwki wypestkować i pokroić w dużą kostkę, wyłożyć dno pucharków. Mascarpone zmiksować z jogurtem greckim i cukrem pudrem. Następnie stale miksując wlewać śmietankę. Ubijać do momentu, aż krem zdecydowanie zgęstnieje, ale nie na sztywno. Na śliwki nałożyć po łyżce kremu i dodać plasterki kiwi. Następnie znowu krem i pokrojone w kostkę truskawki. Przed podaniem włożyć do każdego pucharka biszkopt. Deser najlepiej zjeść od razu, by owoce nie podpłynęły sokiem :) Smacznego!