Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure z brzoskwini. Zapraszam do spróbowania. :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93764
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3518
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1615
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2292
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93764
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3518
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1615
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2292
Składniki
Żółtka zmiksować z dwiema łyżkami cukru na pianę aż do rozpuszczenia cukru.
Twaróg połączyć z makiem za pomocą widelca.
Śmietankę ubić na sztywno ze szczyptą soli oraz łyżką cukru. (Cukier dodać pod koniec ubijania.) Twaróg z makiem połączyć z żółtkami oraz śmietanką i dokładnie wymieszać.
Brzoskwinie zblendować na puree.
Do pucharków nałożyć masę twarogową. Przełożyć puree z brzoskwiń. Powtarzać warstwy do napełnienia pucharków.
Smacznego! :)