Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure z brzoskwini. Zapraszam do spróbowania. :)
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i s...
Odsłon: 23
Feta w chrupiącym cieście to prawdziwa grecka rozkosz. Spotkasz ją w każdej t...
Odsłon: 2603
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 264
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i s...
Odsłon: 23
Feta w chrupiącym cieście to prawdziwa grecka rozkosz. Spotkasz ją w każdej t...
Odsłon: 2603
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 264
Składniki
Żółtka zmiksować z dwiema łyżkami cukru na pianę aż do rozpuszczenia cukru.
Twaróg połączyć z makiem za pomocą widelca.
Śmietankę ubić na sztywno ze szczyptą soli oraz łyżką cukru. (Cukier dodać pod koniec ubijania.) Twaróg z makiem połączyć z żółtkami oraz śmietanką i dokładnie wymieszać.
Brzoskwinie zblendować na puree.
Do pucharków nałożyć masę twarogową. Przełożyć puree z brzoskwiń. Powtarzać warstwy do napełnienia pucharków.
Smacznego! :)