Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita chwila przyjemności. . .
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2425
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 146
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5808
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2425
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 146
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5808
Składniki
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki.
Mandarynki przelać razem z zalewą do głębokiego naczynia (odłożyć 8 cząstek do dekoracji), zmiksować.
Do musu dodać jogurt oraz cukier i zmiksować jeszcze raz. Następnie wlać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.
Deser mandarynkowy rozlać do pucharków, po czym wstawić je na 2 godziny do lodówki. Podawać, gdy mus dobrze stężeje.
Pucharki z deserem udekorować cząstkami mandarynek, listkami świeżej melisy i różyczkami z bitej śmietany.