Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita chwila przyjemności. . .
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Składniki
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki.
Mandarynki przelać razem z zalewą do głębokiego naczynia (odłożyć 8 cząstek do dekoracji), zmiksować.
Do musu dodać jogurt oraz cukier i zmiksować jeszcze raz. Następnie wlać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.
Deser mandarynkowy rozlać do pucharków, po czym wstawić je na 2 godziny do lodówki. Podawać, gdy mus dobrze stężeje.
Pucharki z deserem udekorować cząstkami mandarynek, listkami świeżej melisy i różyczkami z bitej śmietany.