Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Truskawki pokroić na plasterki. Truskawki ułożyć w formie silikonowej lub zwykłej szklanej misce, zalać galaretką. Umieścić w lodówce. Serek zmiksować z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu ubić śmietankę 30% i połączyć ją ze zmiksowanym serkiem, najlepiej zrobić to mikserem na najniższych obrotach. Masę wyłożyć na stężałą galaretkę. Wierzch posypać wiórkami i odstawić do lodówki na dwie godziny. Następnie miskę odwracamy dnem do góry i deser jest już gotowy do krojenia i jedzenia. Miskę najlepiej włożyć na chwilę do dosyć ciepłej wody, aby ułatwić wyjęcie zawartości. Smacznego.