Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 159
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 21
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 130
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 159
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 21
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 130
Składniki
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Truskawki pokroić na plasterki. Truskawki ułożyć w formie silikonowej lub zwykłej szklanej misce, zalać galaretką. Umieścić w lodówce. Serek zmiksować z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu ubić śmietankę 30% i połączyć ją ze zmiksowanym serkiem, najlepiej zrobić to mikserem na najniższych obrotach. Masę wyłożyć na stężałą galaretkę. Wierzch posypać wiórkami i odstawić do lodówki na dwie godziny. Następnie miskę odwracamy dnem do góry i deser jest już gotowy do krojenia i jedzenia. Miskę najlepiej włożyć na chwilę do dosyć ciepłej wody, aby ułatwić wyjęcie zawartości. Smacznego.