Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 789
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22829
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15251
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4949
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 789
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22829
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15251
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4949
Składniki
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Truskawki pokroić na plasterki. Truskawki ułożyć w formie silikonowej lub zwykłej szklanej misce, zalać galaretką. Umieścić w lodówce. Serek zmiksować z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu ubić śmietankę 30% i połączyć ją ze zmiksowanym serkiem, najlepiej zrobić to mikserem na najniższych obrotach. Masę wyłożyć na stężałą galaretkę. Wierzch posypać wiórkami i odstawić do lodówki na dwie godziny. Następnie miskę odwracamy dnem do góry i deser jest już gotowy do krojenia i jedzenia. Miskę najlepiej włożyć na chwilę do dosyć ciepłej wody, aby ułatwić wyjęcie zawartości. Smacznego.