Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26535
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26535
Składniki
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Truskawki pokroić na plasterki. Truskawki ułożyć w formie silikonowej lub zwykłej szklanej misce, zalać galaretką. Umieścić w lodówce. Serek zmiksować z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu ubić śmietankę 30% i połączyć ją ze zmiksowanym serkiem, najlepiej zrobić to mikserem na najniższych obrotach. Masę wyłożyć na stężałą galaretkę. Wierzch posypać wiórkami i odstawić do lodówki na dwie godziny. Następnie miskę odwracamy dnem do góry i deser jest już gotowy do krojenia i jedzenia. Miskę najlepiej włożyć na chwilę do dosyć ciepłej wody, aby ułatwić wyjęcie zawartości. Smacznego.