Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś gotuję na patelni bardzo smaczne i proste ciasto w 30 minut.Nie poświęcisz dużo czasu i wysiłku na przygotowanie tego ciasta.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1814
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 287
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1814
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 287
Składniki
Parzyć kakao i ostudzić. Wymieszaj jajka z cukrem, aby rozpuścić cukier; nie trzepać. Dodaj sodę do kefiru i pozostaw na 1 minutę. Roztop masło w kuchence mikrofalowej i ostudź.
Połącz jajka z masłem, kefirem, dodaj połowę mąki i proszku do pieczenia, a następnie wlej kakao. Dodaj resztę mąki i wymieszaj, aby nie było grudek. Smażyć ciasta na małym ogniu równomiernie rozprowadzając ciasto na patelni. Mam patelnię nieprzywierającą. Ciasta można przykryć pokrywką, aby szybko ułożyły się na wierzchu. Średnica dna patelni wynosi 20 cm.
Wymieszaj śmietanę z cukrem pudrem i zbierz ciasto. Z góry nalałem rozpuszczoną czekoladę. Ciasto jest namoczone, a po godzinie możesz zjeść. Smacznego.