Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla amatorów jabłek i bitej śmietany.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11902
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 117
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8598
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155358
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1164
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11902
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 117
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8598
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155358
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1164
Składniki
Herbatniki drobno kruszymy.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałki. Rozgotowujemy z cukrem i cynamonem.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem (niewielką ilość odkładamy do dekoracji).
Do pucharków nakładamy kolejno: herbatniki, jabłka, śmietanę aż do wyczerpania składników. Ozdabiamy bitą śmietaną.