Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla amatorów jabłek i bitej śmietany.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1629
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2590
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1629
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2590
Składniki
Herbatniki drobno kruszymy.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałki. Rozgotowujemy z cukrem i cynamonem.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem (niewielką ilość odkładamy do dekoracji).
Do pucharków nakładamy kolejno: herbatniki, jabłka, śmietanę aż do wyczerpania składników. Ozdabiamy bitą śmietaną.