Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla amatorów jabłek i bitej śmietany.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24812
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24812
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Herbatniki drobno kruszymy.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałki. Rozgotowujemy z cukrem i cynamonem.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem (niewielką ilość odkładamy do dekoracji).
Do pucharków nakładamy kolejno: herbatniki, jabłka, śmietanę aż do wyczerpania składników. Ozdabiamy bitą śmietaną.