Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla amatorów jabłek i bitej śmietany.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2549
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2549
Składniki
Herbatniki drobno kruszymy.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałki. Rozgotowujemy z cukrem i cynamonem.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem (niewielką ilość odkładamy do dekoracji).
Do pucharków nakładamy kolejno: herbatniki, jabłka, śmietanę aż do wyczerpania składników. Ozdabiamy bitą śmietaną.