Do góry

Desery Przepis na:

Deser norweski z jabłkami

Deser norweski z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 99

Dodano:

Odsłon: 350

Deser dla amatorów jabłek i bitej śmietany.

Składniki

  • herbatniki - 1 duże opakowanie
  • jabłka - 1 kg
  • cukier - 3/4 szklanki
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • śmietanka 30% - 1 kubeczek
  • cukier puder - 2 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser norweski z jabłkami

Przygotowanie

  1. Herbatniki drobno kruszymy.

  2. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałki. Rozgotowujemy z cukrem i cynamonem.

  3. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem (niewielką ilość odkładamy do dekoracji).

  4. Do pucharków nakładamy kolejno: herbatniki, jabłka, śmietanę aż do wyczerpania składników. Ozdabiamy bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń