Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przygotować deser malinowy na zimno, który będzie idealny na letnie dni? Przygotuj ten prosty deser w słoiczku i zaskocz swoich bliskich.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Przygotuj najpierw galaretki malinowe. Zagotuj 750 ml wody w garnku, a następnie odstaw go. Wsyp zawartość dwóch torebek galaretek malinowych. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Galaretkę wlej do pucharków albo szklanek. Kiedy lekko się ostudzi, przełóż do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Pozostałą jedną zawartość galaretki rozpuść w 200 ml wrzącej wody. Odstaw do przestudzenia. Kiedy galaretka zacznie tężeć, dodaj do niej konfiturę i energicznie wymieszaj, aby nie było grudek.
Po tym czasie ubij na sztywno śmietankę. Pod koniec ubijania dodaj mascarpone z cukrem pudrem i miksuj tak długo aż masa będzie gęsta i sztywna.
Teraz 2-3 łyżki kremu śmietanowego wymieszaj z galaretką połączoną z konfiturą malinową. Całość przełóż z powrotem do śmietany i mascarpone. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników.
Na malinową galaretkę w pucharku przełóż przygotowany krem. Przełóż do lodówki na kolejne 2-3 godziny. Udekoruj według uznania.