Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przygotować deser malinowy na zimno, który będzie idealny na letnie dni? Przygotuj ten prosty deser w słoiczku i zaskocz swoich bliskich.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242728
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242728
Składniki
Przygotuj najpierw galaretki malinowe. Zagotuj 750 ml wody w garnku, a następnie odstaw go. Wsyp zawartość dwóch torebek galaretek malinowych. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Galaretkę wlej do pucharków albo szklanek. Kiedy lekko się ostudzi, przełóż do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Pozostałą jedną zawartość galaretki rozpuść w 200 ml wrzącej wody. Odstaw do przestudzenia. Kiedy galaretka zacznie tężeć, dodaj do niej konfiturę i energicznie wymieszaj, aby nie było grudek.
Po tym czasie ubij na sztywno śmietankę. Pod koniec ubijania dodaj mascarpone z cukrem pudrem i miksuj tak długo aż masa będzie gęsta i sztywna.
Teraz 2-3 łyżki kremu śmietanowego wymieszaj z galaretką połączoną z konfiturą malinową. Całość przełóż z powrotem do śmietany i mascarpone. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników.
Na malinową galaretkę w pucharku przełóż przygotowany krem. Przełóż do lodówki na kolejne 2-3 godziny. Udekoruj według uznania.