Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35867
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35867
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Włóż maliny do garnka. Wlej wodę i zagotuj. Podgrzewaj na małym ogniu jeszcze przez około 15 minut, aż maliny się rozgotują. Gorące przetrzyj przez sito, aby usunąć pestki. Przelej uzyskany przecier malinowy z powrotem do garnka, dodaj cukier i podgrzej. Rozmieszaj skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami wody i wlej do gotującej się masy. Gotuj na małym ogniu jeszcze 2 minuty. Zestaw i przykryj folią, aby nie utworzył się kożuch.
Wlej do garnka 500ml mleka i zagotuj. Rozmieszaj proszek budyniowy z cukrem i pozostałym mlekiem. Wlej do gotującej się masy. Gotuj do zgęstnienia.
Przygotuj 4 pucharki lub szklaneczki do deserów. Rozlej połowę kisielu do pucharków. Na to rozłóż połowę budyniu. Powtórz obie warstwy jeszcze raz . Udekoruj świeżymi malinami.