Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser wiśniowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Mleko zagotuj w rondelku z dodatkiem cukru pudru. Dodaj wydrążone nasiona wanilii i szczyptę soli. Po chwili wsyp płatki ryżowe. Gotuj całość około minuty na małym ogniu, stale mieszając. Odstaw do ostygnięcia.
Śmietankę ubij na sztywno i dodawaj porcjami do zimnej masy ryżowej.
Po wymieszaniu składników, przełóż deser do pucharków. Nakładaj naprzemiennie z wiśniami.
Wierzch posyp czekoladą i udekoruj listkami mięty.
Magdalena Tabaczyk z KępicŹródło: Super TV