Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny deserek , powstały na bazie jogurtu naturalnego oraz musu jabłkowego , trochę pokruszonych herbatników , najlepiej pełnoziarnistych ale niestety u mnie tylko kruche ciasteczka pepitki .
garnek, nóź, szklanki, sitko, mikser, blender,
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10425
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10425
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie podgrzać do rozpuszczenia nie dopuścić do zagotowania. Jabłka obrać ,oczyścić z gniazd nasiennych , pokroić w kawałki, włożyć do garnka dusić do miękkości podlewając wodą. Następnie jabłka przetrzeć przez sito , albo zmiksować. Do masy jabłkowej dodać cukier puder , cynamon oraz większą część rozpuszczonej wcześniej żelatyny. Białko ubić na sztywno i połączyć z masą jabłkową. Mus nałożyć do wysokich szklanek i włożyć do lodówki. Na zastygnięty delikatnie mus nałożyć jogurt wymieszany ze śmietaną 18 % i pozostałą rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatyną. Jogurt obsypać pokruszonymi ciasteczkami. Udekorować plastrami jabłek. Schłodzić w lodówce. Smacznego.