Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zakończenie wakacji, smaki lata. Więcej na blogu.
Najpierw robimy mus truskawkowy.
Składniki:
250 g truskawek (świeżych lub mrożonych);
16 g cukru waniliowego.
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: ok. 10 min.
Najpierw dokładnie myjemy truskawki i suszymy (jeśli są świeże). Później wkładamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy ze sobą. Mus gotowy :).
Zaczynamy od rozkruszenia ciastek w blenderze. Wkładamy je na dno kubeczków lub szklanek z płaskim dnem. Polewamy ciastka jedną łyżką musu truskawkowego. Następnie w misce ubijamy żółtko z cukrem pudrem. Potem innej misce ubijamy śmietanę. Żółtka mieszamy z serkiem mascarpone, a potem dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy na jednolitą masę. Całość wykładamy na pokruszone ciastka z musem. Na górę deseru kładziemy truskawki do dekoracji. Deser chłodzimy w lodówce minimum 3 godziny, smacznego!
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 22
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3226
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 3458
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10321
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 22
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3226
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 3458
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10321
Składniki
Najpierw robimy mus truskawkowy. Składniki: 250 g truskawek (świeżych lub mrożonych); 16 g cukru waniliowego. Sposób przygotowania: Przygotowanie: ok. 10 min. Najpierw dokładnie myjemy truskawki i suszymy (jeśli są świeże). Później wkładamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy ze sobą. Mus gotowy :).
Zaczynamy od rozkruszenia ciastek w blenderze. Wkładamy je na dno kubeczków lub szklanek z płaskim dnem. Polewamy ciastka jedną łyżką musu truskawkowego. Następnie w misce ubijamy żółtko z cukrem pudrem. Potem innej misce ubijamy śmietanę. Żółtka mieszamy z serkiem mascarpone, a potem dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy na jednolitą masę. Całość wykładamy na pokruszone ciastka z musem. Na górę deseru kładziemy truskawki do dekoracji. Deser chłodzimy w lodówce minimum 3 godziny, smacznego!
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 76
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 32