Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zakończenie wakacji, smaki lata. Więcej na blogu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9634
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9634
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Składniki
Najpierw robimy mus truskawkowy. Składniki: 250 g truskawek (świeżych lub mrożonych); 16 g cukru waniliowego. Sposób przygotowania: Przygotowanie: ok. 10 min. Najpierw dokładnie myjemy truskawki i suszymy (jeśli są świeże). Później wkładamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy ze sobą. Mus gotowy :).
Zaczynamy od rozkruszenia ciastek w blenderze. Wkładamy je na dno kubeczków lub szklanek z płaskim dnem. Polewamy ciastka jedną łyżką musu truskawkowego. Następnie w misce ubijamy żółtko z cukrem pudrem. Potem innej misce ubijamy śmietanę. Żółtka mieszamy z serkiem mascarpone, a potem dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy na jednolitą masę. Całość wykładamy na pokruszone ciastka z musem. Na górę deseru kładziemy truskawki do dekoracji. Deser chłodzimy w lodówce minimum 3 godziny, smacznego!