Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser robi furorę na imprezach okolicznościowych.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Składniki
Galaretki rozpuszczamy wcześniej, żeby zastygły i kroimy w kostkę.
Z mleka odlać 1,5 szkl. I w tej półtorej szkl mleka rozpuszczamy żelatynę, podgrzewając żeby się nie zagotowało, cały czas mieszając.
Resztę mleka zagotować z cukrem i pozostawić do ostygnięcia. Po wystudzeniu dodać uprzednio rozpuszczoną żelatynę przez sito, pianę z białek, zapach i to wszystko wymieszać mikserem.
Do misek wkładamy po parę kostek różnej galaretki i zalewamy zrobionym mlekiem. Odstawiamy do zastygnięcia.