Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser robi furorę na imprezach okolicznościowych.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 76
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 76
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Galaretki rozpuszczamy wcześniej, żeby zastygły i kroimy w kostkę.
Z mleka odlać 1,5 szkl. I w tej półtorej szkl mleka rozpuszczamy żelatynę, podgrzewając żeby się nie zagotowało, cały czas mieszając.
Resztę mleka zagotować z cukrem i pozostawić do ostygnięcia. Po wystudzeniu dodać uprzednio rozpuszczoną żelatynę przez sito, pianę z białek, zapach i to wszystko wymieszać mikserem.
Do misek wkładamy po parę kostek różnej galaretki i zalewamy zrobionym mlekiem. Odstawiamy do zastygnięcia.