Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser robi furorę na imprezach okolicznościowych.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2620
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2620
Składniki
Galaretki rozpuszczamy wcześniej, żeby zastygły i kroimy w kostkę.
Z mleka odlać 1,5 szkl. I w tej półtorej szkl mleka rozpuszczamy żelatynę, podgrzewając żeby się nie zagotowało, cały czas mieszając.
Resztę mleka zagotować z cukrem i pozostawić do ostygnięcia. Po wystudzeniu dodać uprzednio rozpuszczoną żelatynę przez sito, pianę z białek, zapach i to wszystko wymieszać mikserem.
Do misek wkładamy po parę kostek różnej galaretki i zalewamy zrobionym mlekiem. Odstawiamy do zastygnięcia.