Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser z mrożonych malin"
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 877
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 797
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 40
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 877
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 797
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 40
Składniki
Połącz maliny z 2 łyżkami cukru i gotuj ok. 3 minut. Zdejmij z ognia. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku. Wymieszaj z malinami, ostudź.
Rozpuść masło i ostudź. Zmiksuj herbatniki, dodaj masło i wymieszaj.
Przełóż 2/3 masy z herbatników do 4 pucharków. Zmiksuj twarożek z łyżką cukru i sokiem z cytryny. Ubij śmietanę i dodaj do twarożku. Odłóż 4 łyżeczki masy.
Resztę wyłóż na herbatniki. Zalej galaretką. Wierzch udekoruj resztą twarożku. Posyp resztą herbatników.
Wstaw do lodówki na 30 minut. Podawaj schłodzone.
Zamiast miksować herbatniki na spodnią warstwę deseru możesz je pokruszyć wałkiem. Włóż je do dużej torebki papierowej i wałkuj je, aż uzyskają właściwą konsystencję.Źródło: Olivia