Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowny i pyszny deser. Przepis znalazłam na mojepysznosci.blox.pl z tym że pomarańcze zastąpiłam brzoskwiniami z puszki, bo moja 2-miesięczna córeczka nie może jeszcze jeść cytrusów:)
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 976
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 976
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 240
Składniki
Żurawinę wsypać do małego garnka, zalać wodą i zagotować. Ostudzić, wlać syrop spod brzoskwiń. Odstawić na godzinę. Po tym czasie odcedzić. Soku nie wylewać.
Biały ser zmiksować z jogurtem i cukrem blenderem na bardzo gładką masę. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z serem
Do szklanek wkładać dobrze nasączone w soku biszkopty, żurawinę i masę serową. Na ostatnią warstwę żurawiny położyć pokrojone w plasterki brzoskwinie. Przykryć masą serową. Dekorować wedle uznania. Wstawić do lodówki na ok.2 godziny.
Przepisy Desery
Desery
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao
Desery
Pascha - przepis Magdy Gessler
Desery
Różana pascha z bakaliami
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao to hit tegorocznej Wielkanocy. Pys...
Odsłon: 23
Pascha - przepis Magdy Gessler
Pascha z przepisu Magdy Gessler to wielkanocna słodkość lubiana chyba przez w...
Odsłon: 1113