Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deserowe puchary"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 112
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 112
Składniki
Morele osącz, syrop pozostaw. Owoce pokrój na kawałki, rozłóż do pucharków. Wymieszaj kilka łyżek syropu z sokiem wyciśniętym z cytryny. Skrop morele. Na warstwie owoców ułóż po jednym okrągłym ciastku.
Kremówkę ubij na sztywno z odrobiną cukru pudru do smaku. Przełóż do szprycy, wyciśnij ozdobnie na ciastka. Czekoladę połam na kawałki, rozpuść w kąpieli wodnej. Deser udekoruj polewą i ozdobami z czekolady.
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 320 kcal, cena 2,30 zł.Źródło: Świat kobiety