Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deserowe puchary"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 984
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1414
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 984
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1414
Składniki
Morele osącz, syrop pozostaw. Owoce pokrój na kawałki, rozłóż do pucharków. Wymieszaj kilka łyżek syropu z sokiem wyciśniętym z cytryny. Skrop morele. Na warstwie owoców ułóż po jednym okrągłym ciastku.
Kremówkę ubij na sztywno z odrobiną cukru pudru do smaku. Przełóż do szprycy, wyciśnij ozdobnie na ciastka. Czekoladę połam na kawałki, rozpuść w kąpieli wodnej. Deser udekoruj polewą i ozdobami z czekolady.
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 320 kcal, cena 2,30 zł.Źródło: Świat kobiety