Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 760
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1576
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6090
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8926
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 760
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1576
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6090
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8926
Składniki
Ciasto piernikowe:miód,masło,1 szklanka cukru ,kakao, wymieszać. Dodajemy 2 szkl, mąki wymieszane z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i sodą.4-jajka, 1.2 szkl. oleju. Wyrabiamy dodając 1,1/2 szkl. mleka. Wlewamy ciasto do blaszki wysmarowanej i osypanej mąką. Pieczemy w temp. 170 C, przez ok. 45 min. Posypujemy pudrem lub dekorujemy lukrem i posypką/w zależności od upodobań smakowych i estetycznych,