Do góry

Desery Przepis na:

Dietetyczne i lekkie batoniki musli

Dietetyczne i lekkie batoniki musli

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11086

Dodano:

Odsłon: 30742

Bardziej lekko i dietetycznie chyba się nie da :-) batoniki bez mąki i tłuszczu. Lekka i pełnowartościowa przekąska, nie tylko dla tych, co na diecie :-)

Składniki

  • musli, ok. 2 szkl.
  • otręby, 0,5 szkl.
  • mleko skondensowane niesłodzone light, 200 ml
  • jajka, 2
  • cukier, 3-4 łyżki
  • pestki dyni, ziarna słonecznika,suszona żurawina
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Dietetyczne i lekkie batoniki musli

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać delikatnie z cukrem i wymieszać z mlekiem. Wsypać musli, otręby i bakalie, dokładnie wymieszać i odstawić na 15 min. Po tym czasie jeszcze raz wymieszać. Masa powinna być gęsta i wchłonąć prawie cały płyn. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Mieszankę wysypać na blachę (30x20cm) wyłożoną papierem do pieczenia, docisnąć łyżką i piec 25-30 min. Po przestudzeniu pokroić i zajadać, smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 04 lutego 2013 faktycznie dietetyczne są, musze wypróbować jak smakują w stosunku do tych moich :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń