Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3739
Dodano: 14.03.2009
Odsłon: 9904
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Z mąki, masła i żółtek ugnieść ciasto. Jeśli będzie zbyt suche można dodać jedną lub dwie łyżki śmietany:) Ciasto wstawić na pół godzinki do lodówki i potem wyłożyć na blachę i upiec.
Jagody wrzucić do garnka z ociupinką wody, zagotować. Jagody puszczą sok, więc nie ma mowy, żeby się przypaliły. Budynie rozpuścić w ok.500ml wody i dodać do jagód. Gotować na małym ogniu aż owocowa masa zacznie gęstnieć. Taką masę wlewamy na upieczone już ciasto i gdy już przestygnie wstawiamy do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

amidalla 18 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Nie, nie trzeba na 100%0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Mam pytanie: czy do ciasta nie trzeba dodać proszku do pieczenia?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Mam pytanie: czy do ciasta nie trzeba dać proszek do pieczenia lub sodę?0 Kto głosował? | Odpowiedz