Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna słodycz dla dbających o linię:) Placek tak naprawdę nie jest w ogóle słodki, więc dla łasuchów polecam do tego bitą śmietanę na wierzch.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21678
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1894
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21678
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1894
Składniki
Z mąki, masła i żółtek ugnieść ciasto. Jeśli będzie zbyt suche można dodać jedną lub dwie łyżki śmietany:) Ciasto wstawić na pół godzinki do lodówki i potem wyłożyć na blachę i upiec.
Jagody wrzucić do garnka z ociupinką wody, zagotować. Jagody puszczą sok, więc nie ma mowy, żeby się przypaliły. Budynie rozpuścić w ok.500ml wody i dodać do jagód. Gotować na małym ogniu aż owocowa masa zacznie gęstnieć. Taką masę wlewamy na upieczone już ciasto i gdy już przestygnie wstawiamy do lodówki.