Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekaska do kawy , cherbaty lub jako podwieczorek....
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 94
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 94
Składniki
Platki owsiane gotujemy kolo 4 min z mlekiem.Odstawiamy do przestygniecia.
Rabarbar obieramy ze skorki,kriomy w plastry.Do garnka wlewamy pol szklanki wody,wsypujemy rabarbar,dodajemy olejek waniliowy i dusimy okolo 10 min.Po tym czasie odstawiamy do przestygniecia.
Z czterech jaj wybijamy bialko,dodajemy szczypte soli i ubijamy na sztywna piane.Lekko mieszamy z przestudzonym rabarbarem.
Do zaroodpornego naczynia (oklo 25x35)wkladamy warstwe platkow,posypujemy cynamonem,ukladamy warstwe rabarbaru z pianka.
Piekarnik rozgrzewamy do 170 st.C,wkladamy cisto i pieczemy okolo 35 min.
Wyjmujemy do przestygniecia.
GOTOWE. Ciasta nie nalezy posypywac cukrem pudrem (ma byc kwasne),mozna podawac na cieplo i zimno. SMACZNEGO.