Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekaska do kawy , cherbaty lub jako podwieczorek....
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 306
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 711
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 730
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 306
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 711
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 730
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Platki owsiane gotujemy kolo 4 min z mlekiem.Odstawiamy do przestygniecia.
Rabarbar obieramy ze skorki,kriomy w plastry.Do garnka wlewamy pol szklanki wody,wsypujemy rabarbar,dodajemy olejek waniliowy i dusimy okolo 10 min.Po tym czasie odstawiamy do przestygniecia.
Z czterech jaj wybijamy bialko,dodajemy szczypte soli i ubijamy na sztywna piane.Lekko mieszamy z przestudzonym rabarbarem.
Do zaroodpornego naczynia (oklo 25x35)wkladamy warstwe platkow,posypujemy cynamonem,ukladamy warstwe rabarbaru z pianka.
Piekarnik rozgrzewamy do 170 st.C,wkladamy cisto i pieczemy okolo 35 min.
Wyjmujemy do przestygniecia.
GOTOWE. Ciasta nie nalezy posypywac cukrem pudrem (ma byc kwasne),mozna podawac na cieplo i zimno. SMACZNEGO.