Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekaska do kawy , cherbaty lub jako podwieczorek....
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1009
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101532
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6035
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1009
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101532
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6035
Składniki
Platki owsiane gotujemy kolo 4 min z mlekiem.Odstawiamy do przestygniecia.
Rabarbar obieramy ze skorki,kriomy w plastry.Do garnka wlewamy pol szklanki wody,wsypujemy rabarbar,dodajemy olejek waniliowy i dusimy okolo 10 min.Po tym czasie odstawiamy do przestygniecia.
Z czterech jaj wybijamy bialko,dodajemy szczypte soli i ubijamy na sztywna piane.Lekko mieszamy z przestudzonym rabarbarem.
Do zaroodpornego naczynia (oklo 25x35)wkladamy warstwe platkow,posypujemy cynamonem,ukladamy warstwe rabarbaru z pianka.
Piekarnik rozgrzewamy do 170 st.C,wkladamy cisto i pieczemy okolo 35 min.
Wyjmujemy do przestygniecia.
GOTOWE. Ciasta nie nalezy posypywac cukrem pudrem (ma byc kwasne),mozna podawac na cieplo i zimno. SMACZNEGO.