Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domek Baby Jagi"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 681
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 378
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 681
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 378
Składniki
Rozpuść w rondelku masło, cukier i miód. Dodaj suche i całość wymieszaj.
Zagnieć ciasto i rozwałkuj na placek o grubości około pół cm. Wytnij z ciasta poszczególne elementy domku.
Włóż je do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz około 12 minut.
Białko zmiksuj z cukrem pudrem na gładką lśniącą masę i wymieszaj z odrobiną soku z cytryny.
Umieść masę w szprycy cukierniczej i wyciśnij na elementy piernika, które trzeba skleić. Resztą udekoruj domek i użyj jako kleju do przymocowania słodkości. Drzwi wykonaj z lasek cynamonu.Źródło: Telemax