Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domek Baby Jagi"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 488
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1319
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 488
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1319
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Rozpuść w rondelku masło, cukier i miód. Dodaj suche i całość wymieszaj.
Zagnieć ciasto i rozwałkuj na placek o grubości około pół cm. Wytnij z ciasta poszczególne elementy domku.
Włóż je do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz około 12 minut.
Białko zmiksuj z cukrem pudrem na gładką lśniącą masę i wymieszaj z odrobiną soku z cytryny.
Umieść masę w szprycy cukierniczej i wyciśnij na elementy piernika, które trzeba skleić. Resztą udekoruj domek i użyj jako kleju do przymocowania słodkości. Drzwi wykonaj z lasek cynamonu.Źródło: Telemax