Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z bananami, które bez problemu przygotujecie w domu. Smakuje lepiej niż to z kartonika. Spróbujcie!
Tortownica 24 cm
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6296
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 465
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6296
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 465
Składniki
CIASTO Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wbijać po 1 jajku i dalej ucierać. Mąkę pszenną przesiać, dodać proszek do pieczenia i kakao. Dodawać, w trakcie miksowania, do utartego masła. Gotowe ciasto przełożyć do formy (dno formy wyłożyć papierem do pieczenia). Piec 35-40 min. w temp. 180ºC. Zimne ciasto wyjąć z formy. Wydrążyć środek (ale nie przebić dna), zostawić rant dookoła o szerokości ok. 2 cm. Wydrążone ciasto pokruszyć palcami na okruszki.
Banany obrać ze skórki. Przekroić wzdłuż. Ułożyć na dnie ciasta. Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać przesiany cukier puder. Gdy śmietana będzie sztywna, dodać serek mascarpone i jeszcze chwilę ubijać, aż składniki się połączą. Masę przełożyć na ciasto, formując kopiec. Oblepić go pokruszonym ciastem. Gotowe!