Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio kupiłam gofrownicę i postanowiłam ją przetestować. A że bardzo lubię churros i wszelkiego rodzaju faworki pomyślałam, że mogę spróbować połączenia gofrów właśnie z churros.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93785
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3519
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1616
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2296
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93785
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3519
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1616
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2296
Składniki
W misce ubijamy maślankę, jajka, 6 łyżek roztopnionego masła i cukier brązowy. Dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia i sól i ubijamy do jednolitego połączenia wszystkich składników. Następnie ubitą masępozostawiamy na 10 minut.
Nagrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Na pierwszy rzut gofrów na początku wylało mi się za dużo ciasta.
Proponuję nie przesadzać z ilością ciasta na gofry. Lepiej wylać odrobinę mniejsze porcje, by potem nie męczyć sięz bałaganem
Gofry przygotowujemy zgodnie z instrukcjami obsługi naszej gofrownicy. Moje gofry były gotowe w przeciągu 6-7 minut.
Gofry obtaczamy w mieszance cynamonu i cukru. Polewamy następnie roztopnionym masłem i podajemy z innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego!