Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio kupiłam gofrownicę i postanowiłam ją przetestować. A że bardzo lubię churros i wszelkiego rodzaju faworki pomyślałam, że mogę spróbować połączenia gofrów właśnie z churros.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2068
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1214
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2336
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2068
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1214
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2336
Składniki
W misce ubijamy maślankę, jajka, 6 łyżek roztopnionego masła i cukier brązowy. Dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia i sól i ubijamy do jednolitego połączenia wszystkich składników. Następnie ubitą masępozostawiamy na 10 minut.
Nagrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Na pierwszy rzut gofrów na początku wylało mi się za dużo ciasta.
Proponuję nie przesadzać z ilością ciasta na gofry. Lepiej wylać odrobinę mniejsze porcje, by potem nie męczyć sięz bałaganem
Gofry przygotowujemy zgodnie z instrukcjami obsługi naszej gofrownicy. Moje gofry były gotowe w przeciągu 6-7 minut.
Gofry obtaczamy w mieszance cynamonu i cukru. Polewamy następnie roztopnionym masłem i podajemy z innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego!