Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio kupiłam gofrownicę i postanowiłam ją przetestować. A że bardzo lubię churros i wszelkiego rodzaju faworki pomyślałam, że mogę spróbować połączenia gofrów właśnie z churros.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3072
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3072
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
W misce ubijamy maślankę, jajka, 6 łyżek roztopnionego masła i cukier brązowy. Dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia i sól i ubijamy do jednolitego połączenia wszystkich składników. Następnie ubitą masępozostawiamy na 10 minut.
Nagrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Na pierwszy rzut gofrów na początku wylało mi się za dużo ciasta.
Proponuję nie przesadzać z ilością ciasta na gofry. Lepiej wylać odrobinę mniejsze porcje, by potem nie męczyć sięz bałaganem
Gofry przygotowujemy zgodnie z instrukcjami obsługi naszej gofrownicy. Moje gofry były gotowe w przeciągu 6-7 minut.
Gofry obtaczamy w mieszance cynamonu i cukru. Polewamy następnie roztopnionym masłem i podajemy z innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego!