Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio kupiłam gofrownicę i postanowiłam ją przetestować. A że bardzo lubię churros i wszelkiego rodzaju faworki pomyślałam, że mogę spróbować połączenia gofrów właśnie z churros.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24424
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 344
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 382
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24424
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 344
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 382
Składniki
W misce ubijamy maślankę, jajka, 6 łyżek roztopnionego masła i cukier brązowy. Dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia i sól i ubijamy do jednolitego połączenia wszystkich składników. Następnie ubitą masępozostawiamy na 10 minut.
Nagrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Na pierwszy rzut gofrów na początku wylało mi się za dużo ciasta.
Proponuję nie przesadzać z ilością ciasta na gofry. Lepiej wylać odrobinę mniejsze porcje, by potem nie męczyć sięz bałaganem
Gofry przygotowujemy zgodnie z instrukcjami obsługi naszej gofrownicy. Moje gofry były gotowe w przeciągu 6-7 minut.
Gofry obtaczamy w mieszance cynamonu i cukru. Polewamy następnie roztopnionym masłem i podajemy z innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego!