Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe jagodzianki z mnóstwem owoców.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18477
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7057
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30622
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29359
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18477
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7057
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30622
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29359
Składniki
500g mąki pszennej typ 550, 250 ciepłego mleka, 8g suchych drożdży, 100g masła,1 jajko, 4 łyżki cukru zagniatamy w ciasto. Odstawimy do wyrośnięcia na ok godzinę.
Do jagód dodaję mąkę ziemniaczaną oraz cukier/ksylitol
Ciasto dzielę na części ok.80 gram i czekam 20 minut, aż urośnie. Nadziewam ciasto jagodami. Przygotowuje kruszonkę z masła, mąki oraz cukru/ksylitolu. Piekę na 180 C grzanie góra-dół do złotego koloru.