Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe jagodzianki z mnóstwem owoców.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
500g mąki pszennej typ 550, 250 ciepłego mleka, 8g suchych drożdży, 100g masła,1 jajko, 4 łyżki cukru zagniatamy w ciasto. Odstawimy do wyrośnięcia na ok godzinę.
Do jagód dodaję mąkę ziemniaczaną oraz cukier/ksylitol
Ciasto dzielę na części ok.80 gram i czekam 20 minut, aż urośnie. Nadziewam ciasto jagodami. Przygotowuje kruszonkę z masła, mąki oraz cukru/ksylitolu. Piekę na 180 C grzanie góra-dół do złotego koloru.